Življenjska doba za LED

- Dec 12, 2020-

Dejavniki, ki vplivajo na zanesljivost in življenjsko dobo ene same LED Delovna doba LED (L70B50) lahko zlahka preseže 50.000 ur. V primerjavi z drugimi svetlobnimi viri LED redko odpovejo, vendar se bo svetlobni tok s potekom delovnega časa nekoliko zmanjšal. Pravzaprav pri uporabi na določenih mestih LED skoraj ne potrebuje vzdrževanja med celotno uporabo. Naslednji dejavniki, ki vplivajo na posamezno LED, lahko vplivajo tudi na celoten modul LED.


Podrobna predstavitev različnih vplivnih dejavnikov

Temperatura

Ko nastane svetloba, nastaja tudi toplota, ki vpliva na življenjski cikel in svetlobni tok LED. To velja za posamezno LED in celoten modul LED. Zato je treba toploto prenašati po najboljši metodi vgradnje ali primernem hladilnem telesu. Osnovno načelo je naslednje: nižja kot je temperatura, daljši je življenjski cikel LED, večja je učinkovitost in močnejša je svetlost.


Mehanski učinek

Razlogov za mehansko silo je veliko. Mehanske sile lahko nastanejo med izdelavo, sestavljanjem ali delovanjem LED, pa tudi med postopkom uporabe materialov, ki ustvarjajo mehanske sile, ko se temperatura močno spremeni. Če je LED izpostavljen tem silam, lahko to negativno vpliva na njegovo življenjsko dobo in lahko celo konča svojo življenjsko dobo.


Poraba energije

Vsaka LED in vsak modul LED lahko deluje v določenem trenutnem obsegu. Nižji kot je tok v tem območju, manjša je energija, ki jo sprosti LED, in manjša je proizvedena toplota, kar neposredno vpliva na življenjsko dobo LED. svetloba Ker na proces staranja nekaterih komponent vpliva svetloba, ki jo oddaja čip, ima posebna zasnova ohišja LED pomembno vlogo pri tem procesu staranja. Za številne zasnove lupine je zaradi visoke jakosti svetlobe, ki jo oddaja čip, in visoke svetlosti minilo na stotine ur, vgrajeni reflektor pa se je močno postaral.


Vlaga

Sama LED je trdna in trpežna, ni dovzetna za zunanje vplive, dobra odpornost na tresljaje in je ni enostavno poškodovati. Če ga pravilno uporabljate, vlaga ne bo problem: občutljiva ni sama LED, temveč različni kovinski deli, konektorji in elektronske komponente v modulu LED. Lahko se korodirajo, kar lahko povzroči odpoved modula. Izbira pravega materiala za LED lahko prepreči korozijo. Da bi čim bolj podaljšali življenjsko dobo LED modula, je nujno potrebna tudi zaščita pred vlago.


Kemikalije

Zaradi različnih aplikacij je tudi pritisk na LED zaradi kemičnih vplivov zelo različen. Zato je treba pri načrtovanju sistemov LED razsvetljave upoštevati različne okoljske razmere. Glavni dejavniki, ki bodo negativno vplivali na delovno življenje, so naslednji:

Jedki zrak (zrak z visoko vsebnostjo žveplovega dioksida)

Obalno podnebje z zmerno slanostjo

Kemična industrija

Swimming bazen s srednjo vsebnostjo klora


V skladu z DIN IEC / PAS 62 717 je življenjska doba opredeljena na naslednji način: Življenjska doba enega LED modula Lx se nanaša na čas, ko je svetlobni tok, ki ga oddaja modul LED, večji od določenega odstotka začetnega svetlobni tok pod določenimi pogoji. Primer: Življenjska doba L70B50 pomeni, da je v tej življenjski dobi 50% žarnic' svetlobni tok je večji ali enak 70% začetnega svetlobnega toka.


Keylux, eden izmed proizvajalcev led linearnih luči iz Shenzhena na Kitajskem, zagotavlja življenjsko dobo 50 000 ur za led linearne viseče luči, led stropne luči ali deformabilne garažne luči.

Par:CREE prodaja svojo LED razsvetljavo podjetje SGH Naslednji:LED čipi v celinski Kitajski je začel dvig