Letna rast izhodne vrednosti LED za razsvetljavo rastlin je skoraj 40%

- Dec 05, 2020-

Leta 2020 je LED za razsvetljavo rastlin zaradi postopne legalizacije gojenja konoplje v Severni Ameriki postala ena najhitreje rastočih aplikacij za razsvetljavo, nova epidemija kronske pljučnice pa je povzročila, da se je trg medicinske in zabavne konoplje povzpel. Poleg tega se učinek epidemije na verigo preskrbe s hrano postopoma kaže, naložbe v sadilno kmetijstvo v zaprtih prostorih pa se spet segrejejo. Zaradi zamenjave opreme in povečanega povpraševanja po novih dodatkih so naročila za podjetja za razsvetljavo rastlin od drugega četrtletja hitro rasla. Ocenjuje se, da bodo svetovne LED diode za razsvetljavo rastlin leta 2020 Trg dosegel 158 milijonov ameriških dolarjev z letno stopnjo rasti 39,7%.

Življenjska doba žarnice in stroški sta dve glavni težavi proizvajalcev. Kmetijstvo v zaprtih prostorih bo v prihodnosti postalo glavna gonilna sila industrije LED za razsvetljavo rastlin. Trenutno sta dve glavni zahtevi kmetijstva za sajenje v zaprtih prostorih povečanje proizvodnje rastlin in znižanje stroškov opreme za razsvetljavo. Za stalno uvajanje rešitev za razsvetljavo rastlin, ki ustrezajo povpraševanju na trgu, je treba sodelovati s podjetji v dobavni verigi LED. Trenutno so tovarne LED izdelkov za razsvetljavo v glavnem Signify, Fluence by OSRAM, GE Current, Ilumitex, Heliospectra in Sananbio itd. Splošna učinkovitost in zanesljivost svetilk sta glavna tehnična kazalnika, ki ju upoštevajo tovarne znamk žarnic; medtem ko so za netradicionalne za kmetijstvo stroški vzdrževanja opreme za LED razsvetljavo relativno visok del dolgoročnih obratovalnih stroškov, zato morajo proizvajalci sijalk upoštevati tudi življenjsko dobo svetilke.

Poleg tega je tudi učinkovitost fotoelektrične pretvorbe LED, zlasti rdečih, pomemben ključ za zmanjšanje proizvodnih stroškov žarnic. Trenutna glavna rešitev na trgu uporablja LED diode srednje in velike moči. V prihodnosti ni izključeno, da obstajajo boljše rešitve za zmanjšanje stroškov. Učinkovitost izhodne svetlobe LED na vat OZO (μmol / J) in zahtevani spekter rastlin sta pomembna kazalnika za povečanje donosa rastlin. Glavni dobavitelji komponent LED za rastline so OSRAM, Samsung LED, CREE, Seoul Semiconductor, Lumileds, Nichia, Everlight itd., Vsak dobavitelj ima različne konkurenčne prednosti izdelkov. Med njimi sta Osram Opto Semiconductors in Samsung LED vodilna na trgu.

V prihodnje se bo v skladu z zahtevami po zagotavljanju varnosti hrane veriga preskrbe s hrano skrajšala z razvojem mestnega sajenja v zaprtih prostorih in naložbami v gradnjo rastlinskih tovarn; poleg tega se je glede na naložbeno stanje netradicionalnih kmetijskih projektov v primerjavi z letoma 2019 in 2020 v Evropi in ZDA obseg naložb v nastajajočo kmetijsko tehnologijo na Japonskem znatno povečal, kar kaže, da je kapitalski trg zelo zainteresiran za to. Med njimi je svetlobna oprema pomemben del rastlinskih tovarn. Večina proizvajalcev letos vidi dvomestne cilje rasti prihodkov od LED osvetlitve rastlin. Ta poteza bo zagotovo spodbudila drugi val rasti na trgu.


Par:LED čipi v celinski Kitajski je začel dvig Naslednji:ne