LED čipi v celinski Kitajski je začel dvig

- Dec 04, 2020-

Po podatkih Raziskovalnega urada Za optoelektroniko v TrendForceu se je cena nekaterih izdelkov led svetilnega čipa na celinski Kitajski začela dvigati od novembra, skupno povečanje pa je približno 10 % do 20 %. Pripisano postopnemu umiku nekaterih proizvajalcev led čipov na celinski Kitajski s trga led čipov z nizkim in srednjeročnim trgom čipov, kar je povzročilo zmanjšanje ponudbe izdelkov z nekaterimi specifikacijami, skupaj z upadom terminalnega inventarja in okrevanjem mednarodnega tržnega povpraševanja.

 

Velika konkurenca cena za nizko in srednjeročne LED čipe, nekateri celinski kitajski proizvajalci umaknejo

 

Tudi če epidemija prisili nekatera podjetja, da se umaknejo s trga čipov LED, se bo skupna proizvodna zmogljivost LED epitaksnih voščenk na celinskem Kitajskem v enem mesecu še vedno povečala za 21 %, v enem mesecu pa bo dosegla 3,5 milijona kosov (4-palcev). Med njimi je proizvodna zmogljivost Zhaochijevega baze Nanchang postopoma izpuščena od četrtega četrtletja 2019. Do zdaj je dosegla 500.000 kosov (4 palcev) na mesec, zaradi česar je Zhaochi tretji največji proizvajalec LED čipov na Celinski Kitajski, drugi le na San'an. Povečala sta se tudi optoelektronika in HC Semitek ter letos baza Sanan Optoelectronics Quanzhou in baza Zhaoyuan Fuzhou.

 

Poleg tega je distribucija novih proizvodnih zmogljivosti predvsem zgoščena na področju osvetlitve. V prvi polovici leta je bila zaradi povečanja novih proizvodnih zmogljivosti dobava svetilnih žetonov prenamerna, cena svetilnih čipov pa je še naprej padala. Med njimi je tržna cena 2-palčnih čipov padla na RMB 50 na čip. Zato se je poudarek delovanja nekaterih proizvajalcev postopoma preusmeril iz nizko-in srednje velikih LED čipov na trg visokokakovostnih čipov z visoko svetlobno učinkovitostjo in veliko velikostjo.

 

TrendForce Consulting meni, da razlogi za zvišanje cene LED čipov za srednje in nizkocenovne izdelke vključujejo začasno neravnovesje med ponudbo in povpraševanjem. Nizka cena v zgodnjem obdobju je povzročila dno in odskak v poznejšem obdobju. Poleg tega je bila posledica okrevanja terminalnega povpraševanja in porabe. Hkrati se je dvignila tudi cena substrata safira, ki je surovina za LED čipe. Vendar pa je skupni trg led čipov še vedno v stanju prenadmnoževanja. Ob upoštevanju okrevanja tržnega povpraševanja in zaključka sprostitve novih proizvodnih zmogljivosti LED čipov se ocenjuje, da se bo cena LED čipov kratkoročno začasno stabilizirala, dobičkonosnost povezanih podjetij pa se bo postopoma izboljšala.


Par:Življenjska doba za LED Naslednji:Letna rast izhodne vrednosti LED za razsvetljavo rastlin je skoraj 40%