CREE prodaja svojo LED razsvetljavo podjetje SGH

- Dec 07, 2020-

Cree, globalni led proizvajalec, je danes (20) sporočil, da namerava prodati svoje podjetje LED smart Global Holdings (SGH) za 300 milijonov DOLARJEV po tem, ko je leta 2019 preklopil iz svojega poslovanja z razsvetljavo.

 

V zadnjih letih so kitajski proizvajalci v industriji LED hitro narasli zaradi svoje proizvodne zmogljivosti in stroškovnih prednosti. Mednarodni led proizvajalci, kot so Nichia, OSRAM OS, Lumileds in CREE, so še naprej izgubljali tržni delež. Poleg tega je globalno gospodarsko okolje v zadnjih dveh letih povzročilo tradicionalno LED industrijo Giants soočajo z dilemo spreminjanja lastnikov, uresničitve ali prodaje premoženja.

 

Od leta 2013 do leta 2014 so letni prihodki podjetja CREE ZA LED embalažo in razsvetljavo presegali milijardo USD; POSLOVNI PRIHODKI LED so se uvrstili na drugo mesto le na Nichia Chemicals, ki je na drugem mestu na svetu. Vendar pa je v zadnjih letih zaradi nizke cenovne konkurence kitajskih proizvajalcev in upočasnitve rasti LED trga razsvetljave, njen POSLOVNI PRIHODEK LED v 2019 je bil le 480 milijonov US$, in njegova uvrstitev se je znižala z najboljših treh na svetu na osmo.

 

V zvezi z občutljivimi tehnologijami v vesoljski in vojaški industriji ZDA je transakcijska cena LED CREE zato omejena

 

Po analizi TrendForcea je CREE tokrat prodal svoje PODJETJE LED po transakcijski ceni v vrednosti le 300 milijonov US$, kar je precej nižje od cene Lumiledsa in OSRAM OS. Glavni razlog je, da imajo Združene države v zadnjih letih veliko jurisdikcij in omejitev prodaje tehnoloških podjetij. Poleg tega, da igra vlogo led dobavitelja razsvetljave, je cree's WolfSpeed's silicon carbide (SiC) posel je ključni sestavni del polprevodnika tretje generacije, ki je v skladu z 1999 in vojaško industrijo ZDA. Tesno sodelovanje na področju in obvladanje velikega števila občutljivih tehnologij. Glavna prednost CREE-jeve LED tehnologije je v tem, da lahko njegov substrat SiC zelo izboljša splošno učinkovitost. Poleg tega je led tehnologijo in patente ter tehnologijo SiC težko ločiti, zaradi česar je odvisna le od zanesljivih kupcev v Združenih državah Amerike, zato je znesek transakcij omejen.

 

LED oskrbovalna veriga se bo še naprej selila v Azijo, CREE lahko v prihodnosti najde partnerje v

 

Pod pritiskom njenih konkurentov za znižanje cen v preteklosti, CREE je v zadnjih letih postopoma oddal svoje podjetje LED kitajski tiandian, tajvanski Lundi in drugim tehnološko boljšim PARTNERJEM LED-ov. TrendForce je dejal, da tudi če podjetje spremeni lastništvo, je CREE še vedno pomemben kupec svojih partnerjev v livarni in kratkoročno ne bo prilagodil operativne strukture. Zato se trend preusmeritve dobavne verige v Azijo ni spremenil. Poleg tega novi delničarji nimajo potrebe po razvoju substrata SiC, zato lahko sprejmejo prožnejšo poslovno strategijo. Pričakovati je, da bo v prihodnosti v Aziji mogoče iskati partnerje z viri čipov.


Par:Samsung Re-plans UV LED Za domače aparate V 2021 Naslednji:Življenjska doba za LED